Kuchnia tradycyjna w nowoczesnym wydaniu

Menu

Poznaj nasze specjały

PRZYSTAWKI / PRZEKĄSKI

ZUPY

DANIA GŁÓWNE

SAŁATKI I DANIA MĄCZNE

DESERY

Śniadania

Jajecznica

na maśle lub boczku z pieczywem

18 ,-

Zestaw śniadaniowy 1

Frankfurterki, sałata, pomidor, tosty z serem, kawa lub herbata

35 ,-

Jajka w koszulce

sałata, pomidor, ogórek, pieczywo

22 ,-

Zestaw śniadaniowy 2

dżem, miód, konfitura, jogurt naturalny, granola, owoce, tosty lub pieczywo, masło, kawa lub herbata

30 ,-

Przystawki

Śledź w trzech kolorach

26 ,-

Tatar z polędwicy wołowej

43 ,-

Tatar warzywny

26 ,-

Carpacio wołowe

40 ,-

Krewetki na białym winie

35 ,-

Zupy

Rosół z kołdunami

23 ,-

Rosół z makaronem

19 ,-

Barszcz czerwony z uszkami

23 ,-

Krem pomidorowy

z mozzarellą

19 ,-

Żurek staropolski

Biała kiełbasa, zieminiak, jajko

23 ,-

Dania z cielęciny

Winner Sznycel

Kotlet cielęcy panierowany, sałatka bawarska, jajko sadzone, cytryna

69 ,-

Cielęcina duszona

w sosie własnym, kopytka, warzywa na parze

72 ,-

Sznycle cielęce

z ziemniakami i kapustą na ciepło

55 ,-

Dania z wołowiny

Policzki Wołowe

Puree chrzanowe, marchewka karmelizowana, pesto pietruszkowe

59 ,-

Stek z polędwicy wołowej

z opiekanymi ziemniakami, grillowane warzywa

109 ,-

Burger z angusa

z frytkami

45 ,-

Dania z drobiu

Filet z kaczki sous-vide

sos lawendowo-figowy, kopytka, buraczki

65 ,-

Kotlet de volaille z masłem

ziemniaki, zestaw surówek

48 ,-

Dania z wieprzowiny

Tradycyjny kotlet schabowy z kością

z ziemniakami i kapustą na ciepło

55 ,-

Golonko z kością

opiekane w piwie z musztardą, chrzanem i pieczywem

69 ,-

Ryby

Polędwica z dorsza

puree z selera, salsa warzywna, oliwa zielona

59 ,-

Misa krewetek​

42 ,-

Dania tradycyjne

Beef stroganow

29 ,-

Gołąbki z kapustą kiszoną

i soczewicą, sos grzybowy

29 ,-

Flaki wołowe

23 ,-

Gołąbki mięsne

z kaszą pęczak

29 ,-

Sałatki i dania mączne

Sałatka Cezar

35 ,-

Sałatka grecka

32 ,-

Tagliatelle z krewetkami

43 ,-

Tagliatelle z łososiem

43 ,-

Pierogi ruskie

29 ,-

Pierogi z mięsem

29 ,-

Pierogi sezonowe

29 ,-

Dziecięce przysmaki

Rosołek

15 ,-

Zupa pomidorowa

15 ,-

Polędwiczki drobiowe w panko

frytki, marchewka

29 ,-

Kluseczki leniwe

z sosem owocowym

24 ,-

Frytki

12 ,-

Desery

Beza Pavlova

krem mascarpone / mus owocowy

29 ,-

Naleśniki ze słodkim serem

bita śmietana, owoce

29 ,-

Fondant czekoladowy

owoce leśne w syropie, mech jadalny, kruszonka i lody waniliowe

29 ,-

Pucharek lodowy

25 ,-

Oferta weekendowa

od piątku do niedzieli

Bufet sałatkowy

17 ,-

Deska tradycyjnych wędlin

2 os - 32 ,- / 4 os - 61 ,-

Deska piwna

4 rodzaje wędlin, ser, ogórek kiszony, pieczarki marynowane

2 os - 40 ,- / 4 os - 76 ,-

Scroll to Top